Cataracta secundară:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tratamentul laser al cataractei secundare

Simptomele cataractei secundare sunt: înrăutățirea treptată a vederii, apariția ceții în fața ochilor, dar și a strălucirii din cauza soarelui sau a altor surse de lumină. Unul dintre factorii principali ai apariției cataractei secundare este patologia oculară naturală. Cu puțin timp în urmă, în cazul cataractei oculare secundare, medicii recurgeau la intervenții chirurgicale, acum însă, specialiștii preferă tratamentul cu laser al cataractei secundare. Această metodă, mai puțin traumatică și mai eficientă, constă în crearea unei găuri în capsula cristalinului (nu mai puțin de 3 mm)  folosind capsulotomia cu laser.

În procesul tratamentului cu laserul YAG are loc eliminarea capsulei posterioare tulbure de pe axa optică, ceea ce permite recuperarea caracteristicilor bune ale vederii. Procedura se efectuează fără spitalizarea pacientului, folosindu-se anestezia locală prin picături, astfel, aceasta decurge absolut fără durere.

Specialiștii cu experiență din cadrul secției de chirurgie „Oculus Prim” vor determina metodele optime pentru efectuarea acestei operații, în funcție de tipul de tulburare a capsulei posterioare a cristalinului, de prezența cataractei semi-absorbite și a membranei pupilare.

Nu există temeri asociate cu un asemenea tratament, deorece echipamentul modern de precizie înaltă permite atingerea unui rezultat extraordinar, iar terapia de acest tip câștigă tot mai multă popularitate. 

Programați o consultație la nr. +373 22 837063 | +373 60211160