Programări: +373 22 837063, +373 60211160

Terapia refractiva - Lentile de noapte

Terapia Refractivă (Ortokeratologia) - Lentile de noapte :

Terapia Refractivă sau ortokeratologia - o metodă neinvazivă temporară de corecţie a miopiei prin intermediul lentilelor de contact dure speciale. Structura specială a acestor lentilele oferă o acuitate vizuală de 100% pe un timp îndelungat (24 şi mai multe ore) fără orice altă corecţie, ca rezultat al aplicării lor pe globii oculari în timpul nopţii, pe 6-8 ore

        Conform datelor literaturii de specialitate  e o metodă progresivă ce reţine dezvoltarea miopiei, înlătură spasmul muşchilor oculari şi stabilizează lucrul lor .

Mecanismul de acţiune:
Purtarea lentilelor de noapte  provoacă modificări de grosime corneană ce au loc în special în straturile epiteliale. Efectul terapiei refractive e legat de micşorarea grosimii epiteliului pe centru şi de mărirea grosimii lui pe periferia medie. Efectul sumar al acestor modificări fine a formei duce la schimbări evidente a puterei optice corneene .

          

INDICAŢII :

·         înlăturarea dependenţei de ochelari şi de lentile de contact de zi , 

·         reţinerea progresării miopiei , 

·         vîrsta - de la 6 ani  pînă la - 40-50-60 , 

·         miopie - pînă la  - 6.5 D , 

·         astigmatism - pînă la - 2.5 D , 

·         cornee subţire - pacienţii nepotriviţi pentru LASIK , 

Este posibilă tratarea miopiei cu ajutorul lentilelor de noapte?
După statistica companiilor occidentale din 100% de copii ce s-au adresat la ortokeratolog , 90% din ei obțin un rezultat pozitiv. Efectul pozitiv este condiționat de faptul că Terapia Refractivă condiționează normalizarea acomoditației, stabilizarea tensiunii intraoculare și aduce refracția globului ocular la emetropie.

Ce să fac în cazul în care nu-mi va plăcea metoda dată?
Cel mai superb este că efectul primit în rezultatul aplicării lentilelor de noapte este temporar. În caz de stopare a Terapiei Refractive toate modificările vor dispărea timp de 72 de ore.

Voi putea vedea în lentilele de noapte?
Evident !
Aplicînd lentilele de noapte veți avea o vedere clară atît în lentile cît și fără ele.            

Cîți ani la rînd pot fi purtate lentilele  de noapte ? 
Datorită utilizării materialului modern  cu o permeabilitate de oxigen de 100% această metodă este absolut inofensivă. Deaceea după aplicarea lentilelor de noapte  efecte adverse nu vor fi. Lentilele de noapte  vă ofera o calitate nouă a vieții pentru un timp îndelungat.

Ce complicații pot apărea în timpul aplicării lentilelor de noapte
Foarte rar în timpul aplicării lentilelor de noapte  pot surveni senzația de ochi uscat , edemul straturilor superficiale a corneei, ceea ce se evidențiază în etapa inițială. Complicațiile infecțioase apar destul de rar. Conform cercetărilor internaționale posibilitatea apariției manifestărilor infecțioase în cadrul Terapiei Refractive constitue 0,0006%. În cadrul aplicării lentilelor de contact moi de zi posibilitatea apariției manifestărilor infecțioase constituie 0,0039% .  Aceste cercetări ne confirmă inofensivitatea folosirii lentilelor de noapte.