Drenaj limfatic-Eliminarea toxinelor din organism:

Mai sanatosi fara toxine!

 Limfa este lichidul interstitial care scalda celulele corpului, aducand la ele nutrienti si indepartand rezidurile, este de fapt lichidul in care "pluteste" si in care se "dilueaza" sangele - toate procesele de detoxificare se petrec in primul rand prin intermediul limfei. Sangele este de fapt un amestec de limfa, globule albe si globule rosii. Spre deosebire de sange, limfa ajunge "peste tot" in corpul nostru, in timp ce sangele este transportat doar prin vasele sangvine.

Sistemul limfatic este o componenta importanta a sistemului natural de aparare al organismului impotriva bolilor.
Contribuie la transportul lichidelor si al altor substante in organism, printre care celulele sangvine albe.


Atunci cand ne taiem, sangele curge din rana, dar nu toata lumea stie ca avem un al doilea sistem circulator care se numeste sistemul limfatic care distruge si indeparteaza „invadatorii" precum virusurile si bacteriile din organism. Este o componenta importanta a sistemului nostru natural de aparare - sistemul imunitar - si ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor.

Sistemul limfatic ne ajuta la transportul celulelor, proteinelor, nutrientilor si produsilor de degradare in organism. Mai precis, transporta celule sangvine albe, inclusiv acel tip special de celule albe care se numesc limfocite.

Cum functioneaza sistemul meu limfatic?

 Atunci cand racim, simtim uneori ca "glandele" de sub maxilar cresc si se intaresc. Aceste formatiuni sunt o componenta a sistemului limfatic si se numesc ganglioni limfatici. In organism exista aproximativ 100 de ganglioni limfatici si sunt usor de observat la nivelul axilei, inghinal si al gatului. Celulele sangvine albe circula in sistemul limfatic cautand si distrugand invadatorii straini, cum ar fi agentii patogeni sau toxinele. Ganglionii limfatici filtreaza limfa pentru a indeparta invadatorii identificati si pentru a bloca patrunderea acestora in circulatia sangvina. Dupa ce limfa a fost

 "curatata" in ganglionii limfatici, patrunde in c

 

irculatia sangvina si in circulatia generala.

Concluzie: Pentru un corp sanatos si pentru un resultat rapid si eficient poti opta pentru un DRENAJ LIMFATIC professional.