Programări: +373 22 837063, +373 60211160

Ora de sanatate cu experții „Oculus Prim”

Luni, 4 Decembrie 2017

Elevii învață despre sănătatea vederii la „Ora de sănătate” cu experții „Oculus Prim”

Centrul Medical „Oculus Prim”, în parteneriat cu Centrul pentru Informare și Comunicare în Sănătate (CICS) desfășoară în școlile din capitală proiectul „Ora de sănătate". În cadrul acestuia, experții „Oculus Prim” vizitează micii elevi pentru a le împărtăși informații esențiale despre sănătatea vederii.

Recent „Ora de sănătate” s-a desfășurat în 3 instituții de învățământ, unde elevii claselor primare au aflat cum să aibă grijă de ochii lor pentru a-și păstra acuitatea vizuală pentru mult timp.

Experții Centrului Medical „Oculus Prim” care și-au asumat rolul de profesori pentru o oră utilizează metode atractive și interactive, precum și un limbaj simplu și clar, pe înțelesul celor mici. 

În prima parte a programului copiii însușesc informații elementare despre structura ochiului, cum se formează imaginea pe care o vedem etc. Urmează informații curioase despre ochiul uman, dar și curiozități despre vederea atât de diversă din lumea animală.

Copiii reacționează cu entuziasm, pun numeroase întrebări și își doresc să afle cât mai multe despre cele auzite.

În partea practică a „Orei de sănătate” experții le oferă copiilor sfaturi prețioase pentru îngrijirea ochilor și exemple de „așa nu”, pe care ar trebui să le evite. Apoi întreaga clasă învață și aplică tehnici speciale de gimnastică vizuală, foarte importantă pentru o vedere sănătoasă, mai ales în cazul celor mici.

O sarcină la fel de importantă care revine experților „Oculus Prim” în cadrul proiectului este de a identifica miturile și stereotipurile care circulă printre elevi și de a le explica cum stau lucrurile. Datorită experienței echipei Centrului în munca cu copiii, ei reușesc să îi convingă, de exemplu:

- că nu e rușinos să poarte ochelari,

- că e important să înțeleagă cum funcționează ochii lor, iar dacă suspectează vreo neregulă, să le povestească părinților,

- că vizita la medicul oftalmolog nu trebuie să-i sperie, deoarece nu doare și poate fi foarte captivantă.

În timpul ultimei sesiuni, la începutul lecției unul dintre elevi, cu probleme de vedere, a declarat că nu va purta ochelari. După „lecția de sănătate”, unde a aflat detalii despre tulburările de vedere și tratamentele necesare, dar și a probat ochelarii potriviți lui, părerea băiatului s-a schimbat radical.

Și colegii săi au încercat curioși ochelarii puși la dispoziție, fiind foarte impresionați de ramele Swing, flexibile și extrem de durabile, create special pentru copii.    

Ciclul de lecții „Ora de sănătate” face parte din programul de Responsabilitate Socială Corporativă a „Oculus Prim”, prin care Centrului Medical își propune să promoveze modul sănătos de viață, contribuind la depistarea timpurie a tulburărilor de vedere și la informarea copiilor despre importanța vederii sănătoase și îngrijirea acesteia.