Diagnostic:

CONSULT OFTALMOLOGIC DE RUTINĂ 

Evaluarea vederii binoculare (oftalmolog copii,oftalmolog pediatru,consultatie oftalmolog pret, oculist)

Specialisti: medic oftalmolog, oftamolog pediatru, doctor în științe medicale, oftalmo lasero-chirurg

 

Măsurarea acuităţii vizuale - abilitatea ochiului de a vedea un obiect de o anumită mărime amplasat la o distanţă specifică .
Se stabileşte cea mai bună corecţie optică aeriană pentru vederea la distanţă şi la aproape . 
Permite informarea pacientului despre nivelul maxim al acuitaţii vizuale la care se poate ajunge.

H-Test - Test Nonverbal

  • Testul poate fi folosit ca un test de screening.
  • Testul  este adaptat la capacităţile perceptuale ale copiiilor de la 3 la 6 ani.
  • Testarea facilitează procedura de tastare cu un "răspuns muzical".

MĂSURAREA REFRACŢIEI (puterea refractivă totală a ochiului se realizează cu ajutorul :
1. AUTO-KERATO-REFRACTOMETRIE  (masurarea automată a razei de curbură a corneei și dioptriilor) .
2. Ultima tehnologie de SCREENING VIZUAL PLUSOPTIX la copii începînd cu 3 luni . Detectează și previne riscul apartiției ambliopiei la copii.
Aprobat clinic

Ambliopia este deteriorarea vederii, ce poate duce la pierderea permanentă a acesteia.  Corecția cu lentile sau ochelari este  imposibilă. Ambliopia este cauzată de disfuncții netratate ale vederii precum: erori de refracție, strabism și patologii oculare.
Studiile din țările industrializate indică faptul că 25% din copii preșcolari au tulburări nedetectate de vedere. Acest lucru nu este de
mirare deoarece testele de acuitate vizuală și masurările monoculare precum și cele efectuate cu autorefractometrul nu sunt
capabile să detecteze anizometropia (erori de refracție diferite la ambii ochi.) 80% din informația primită de copii în primii 12
ani este de natură vizuală. Disfuncțiile vederii și ambliopia ce poate urma împiedică obținerea de rezultate bune la școală, la practicarea unui sport, reduce siguranța la traversarea străzii .
Vederea bună este extrem de importantă în decursul vieții. Adulții receptionează 70% din informații pe cale vizuală. Cu cît tulburările de vedere sunt detectate și tratate mai devreme, cu atît este mai usoară obținerea unei vederi normale și prevenirea instalării ambliopiei. În mod ideal, tulburările de vedere ar trebui să fie detectate și tratate înaintea vîrstei de 2 ani. Aparatul binocular PlusoptiX detectează ușor și sigur începînd de la 3 luni , atît erorile de refracție cît și anizometropia. De asemnea detectează anizocoria și erorile de fixație(strabismul).

Refracţia subiectivă  reprezintă corecţia aeriană care dă cea mai bună acuitate vizuală și se realizează cu foropterului care conţine lentile variate schimbate prin comandă computerizată.

Măsurarea tensiunii oculare - cu tonometrul noncontact - pentru depistarea  unei hipertonii oculare .

Biomicroscopia- permite examinarea polului anterior al globului ocular (pleoape, conjunctivă, cornee, scleră, cameră anterioară, cristalin) .

Oftalmoscopia permite vizualizarea retinei, nervului optic, coroidei şi vaselor de sînge.

CONSULT OFTALMOLOGIC SPECIFIC

Topografia corneană
Realizează o hartă a corneei, depistînd lucruri care țin de repartiția refracției pe toată suprafața corneei. Poate depista astigmatism, degenerescente corneene de tipul keratoconusului. Este utilă în pregătirea bolnavilor în chirurgia refractivă și urmărirea bolnavilor care au suportat chirurgie refractivă, alegerea profesională a lentilelor de contact de zi.

Imagini pentru топограф окулус

Investigarea non-invazivă, non-contact a calității și cantității lacrimei prin intermediul topografiei corneene.
Analiza calităţii şi a cantităţii este important în diagnosticul ochiului uscat, prescrierea medicamentelor, screening-ul candidaţilor LASIK şi
alegerea lentilelor de contact. Doar o lacrima intactă garantează confortul optim în cazul utilizării lentilelor de contact !

- timpul de rupere al filmului lacrimal(Break up Time BUT) ,

- înălțimea meniscului lacrimal .

Pahimetria corneană - măsurarea grosimii corneene şi ajustarea tensiunii intraoculare;

Perimetria computerizată - reprezintă cea mai modernă metodă în evaluarea cîmpului vizual.
Metoda dată ajută la diagnosticarea atît a patologiilor oftalmologice cît şi neurologice . Aportul metodei se explică prin detectarea defectelor mici în caz de afecţiuni ale cortexului și tractului optic , spre deosebire de perimetria manulă, care poate evidenţia doar deficitele perimetrice evidente.
Perimetria computerizată prezintă următoarele avantaje :

  • fiind metodă statică dă rezultate mult mai precise ,
  • elimină subiectivismul examinanatorului , 
  • permite monitorizarea perfectă a fixației , 
  • există posibilitatea de a reevalua automat punctele anormale , 
  • cuprinde o gama variată de programe pentru testarea cîmpului vizual atît a patologiilor oftalmologice -glaucomul , afecţiuni ale nervului optic şi ale retinei: precum și a patologiilor neurologice-scleroza în plăci, hemoragii cerebrale cu diversă localizare, tumori cerebrale (adenom hipofizar, craniofaringiom, meningiom, gliom ) , leziuni pseudotumorale parazitare (cisticercoză, hialotidoză) sau infecţioase (tuberculom, osteom) , abcese pituitare, traumatisme, anevrisme, mucocel de sinus sfenoidal,sindrom de şa goală, neuropatie chiasmatică toxică ,chist Rathкe, chist arahnoidian, arahnoidite optico-chiasmatice, meningite . 

ECOGRAFIE OCULARĂ
Ecografie oculară este un examen care studiază structurile oculare mascate de un mediu netransparent, cum este de exemplu mascarea retinei de către o cataractă care opacifiază cristalinul. Aceasta permite de asemenea măsurarea dimensiuniii globului ocular și studierea diferitelor structuri ale orbitei în mod special nervul optic  și mușchii oculomotori. Ecografie oculară este nedureroasă și nu se insoțește de efecte secundare. Ultrasunetele nu reprezintă un pericol pentru ochi. Rezultatele se cunosc imediat.