Miopia

Miopia este o deficiență a vederii manifestată prin imposibilitatea de a distinge clar obiectele situate la depărtare. Din păcate miopia este foarte raspandită, aceasta întîlnindu-se atît la copii cît și la adulți. Conform datelor Organizației Internaționale ale Ocrotirii Sănătății, 800 milioane de oameni de pe planeta noastră sunt afectați de miopie. 

Diferența dintre vederea normală și cea cu miopie

În caz de miopie razele de lumină se "strîng" în focar înainte de retină și imaginea obtinută este neclară și stearsă . Acest lucru poate avea loc din doua cauze:

  • corneea și cristalinul refractă razele de lumină excesiv de puternic;
  • ochiul în procesul creșterii sale se alungește excesiv și retina se îndepărtează de la amplasarea normală a focarului. Lungimea normală a ochiului unui om matur este de 23-24 mm, iar la miopie aceasta ajunge la 30 mm și mai mult. Alungirea ochiului cu fiecare milimetru conduce la cresterea miopiei cu 3 dioptrii.

Specialiștii disting trei tipuri de miopie:

  • miopie de grad slab - pînă la 3 dioptrii;
  • miopie de grad mediu - de la 3 la 6 dioptrii;
  • miopie de grad înalt - mai mult de 6 dioptrii.

Ca regulă miopia apare deja în vîrsta copilăriei și devine destul de vizibilă în anii de școală. Copii încep să vadă mai rău obiectele îndepărtate, cu greu disting literele și cifrele scrise pe tablă, se străduiesc să se aseze mai aproape de televizor, în primele rînduri în cinematografe. La încercarea de a privi obiectele îndepărtate oamenii miopi adesea mijesc ochii.

ȚINEȚI MINTE ! Adresarea la momentul oportun la oftalmolog vă va ajuta să preîntampinați complicațiile groaznice ale miopiei și să vă păstrați vederea !

Numai un specialist poate determina gradul miopiei voastre și poate alege cea mai potrivită metodă de tratament pentru cazul dat .

Oftalmologii Centrului Medical "Oculus Prim" vor efectua investigația necesară cu ajutorul aparaturii de înaltă precizie.

Deoarece este mai simplu să preveniţi decît să trataţi , adresaţi-vă la timp medicului specialist. Centrul Medical OculusPrim vă propune un set de investigaţii şi examinări la un medic oftalmolog calificat şi cu experienţă. Totodată, pentru a satisface necesităţile întregii familii, vă propunem serviciile unui medic oftalmolog - pediatru care va evalua starea de sănătate a copilului dvs. Garantăm un tratament extrem de profesionist și eficient la preţuri accesibile.

Standartul de aur în tratamentul miopiei este considerat  Tratamentul Ortokeratologic în combinație cu Tratamentul fizioterapeutic

SUNĂ ACUM   pentru o programare. Consultaţia medicului oftalmolog vă va scăpa de anumite griji şi temeri!