Lacrimă artificială

Lacrimile: care este rolul lor pentru sănătatea ta.

 

Te-ai gândit vreodată că lacrimile demonstrează slăbiciune și ai încercat să le stăpânești sau să le ascunzi cu orice preț? De fapt, micile „picături de rouă” din ochi reflectă un adevărat curcubeu de emoții, iar motivele pot fi extrem de variate – o poveste de dragoste, o dezamăgire, o mare bucurie, un film tulburător sau chiar... o ceapă tocată mărunt. Cert este însă că lacrimile ajută la menținerea sănătății ochilor și sunt mult mai importante decât crezi.

Fiind produse de glandele lacrimale, situate sub pleoape, lacrimile nu sunt formate doar din apă sărată, ci au un conținut bogat în proteine, cu rolul de a curăța, lubrifia, proteja și dezinfecta globul ocular. Ajută la îndepărtarea iritanților care ți-ar putea afecta vederea, precum praful, fumul și vântul puternic, dar și a compușilor pe bază de sulf, precum cei eliberați în aer atunci când toci ceapa.

Apariția lacrimilor este determinată și de emoții intense: tristețe sau fericire, compasiune sau neputință. Acestea devin o cale nonverbală de a comunica cu cei din jur și a exprima ceea ce simțim. De asemenea, odată cu acest tip de lacrimi se eliberează prolactină, leu-encefalină, cortizol sau endorfine, ajutând la blocarea durerii și reducerea stresului emoțional. Din acest considerent, au un efect eliberator și calmant.

Ochii produc lacrimi tot timpul, de fiecare dată când clipim, adică între 15 și 30 de litri de-a lungul unui an. Cantitatea poate scădea din mai multe cauze, ceea ce duce la dezvoltarea sindromului de „ochi uscat”. Este o problemă comună pentru persoanele în vârstă sau care au suferit modificări hormonale, în special pentru femei în timpul sarcinii și menopauzei. Orele lungi petrecute în fața ecranelor, oboseala, clipitul insuficient, vremea rece, aerul uscat și utilizarea aerului condiționat pot provoca, de asemenea, uscarea ochilor.

Dacă îți simți ochii uscați sau obosiți, ai sentimentul prezenței unui corp străin sau dacă te numeri printre cei care poartă lentile de contact, lacrima artificială cu acid hialuronic Queens I-Fresh Yal îți vine în ajutor. Aceasta este indicată ca o soluție de lubrifiere, iar fiecare picătură reîmprospătează, oferind o senzație de confort imediat și de lungă durată.

Află mai multe despre lacrima artificială.

 

PICĂTURI OFTALMICE (LACRIMĂ ARTIFICIALĂ) CU ACID HIALURONIC - QUEENS I- FRESH YAL 20 ML

 

https://www.optilens.md/picaturi-oftalmice-lacrima-artificiala-cu-acid-hialuronic-queens-i-fresh-yal-20-ml-1-159