Înlăturarea chistului conjuctival:

Chisturile conjunctivale provoacă formarea unui  gol pe conjunctivă - un țesut clar, subțire, care cuprinde  exteriorul ochiului. Funcția principală a conjunctivei este dezvoltarea fluidului lacrimal care hidratează ochiul .

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programați o consultație la nr. +373 22 837063 | +373 60211160

Cauzele chistrurilor conjunctivale:

De  regulă, chistul conjunctival apare după ce ai suferit o infecție - conjunctivită sau sclerită. Cu toate acestea, o astfel de formațiune apare de cele mai  multe ori în urma  unei traume cauzate oraganului visual, chiar și una mica (de exemplu, după frecarea ochiului). Există cazuri în care chistul apare fără nici un motiv aparent.

Diagnosticul chistrurilor conjunctivale:

Diagnosticarea chistului conjunctival este una simplă . Poate fi diagnosticat și la un simplu consult , neutilizînd oarecare aparataj special. Vizual arată ca un balon umflat plasat pe suprafața exterioară , însă netratat poate duce la hiperemie conjuctivală din cauza iritației provocate în timpul clipirii ochilor . Există cazuri în care aceste chisturi pot fi detectate doar  dimineața după trezire, apoi pur și simplu se absorb pe parcursul zilei și în dimineața următoare iarăși apar. Pentru o examinare mai profundă se face biomicroscopia ochiului realizată cu ajutorul lampei de fantă .

Tratamentul chistrurilor conjunctivale:

Metoda de tratament a chistului conjunctival depinde de mărimea și localizarea acestuia. Dacă cauza apariției, este o infecție – se prescriu medicamente anti-inflamatorii. În alte cazuri, poate fi efectuată intervenția chirurgicală.

De obicei, chisturile cu dimensiuni reduse  sunt  îndepărtate cu ajutorul laserului. În timpul intervenției sarcina chirurgului este excizia completă a peretelui chistului, în caz contrar, acesta poate recidiva în același loc.

Intervenția este ambulatorie sub anestezie locală. Perioada de recuperare este scurtă și nefiind  inclusă în categoria grea sau dificilă, prin urmare, practic nu produce complicații.